SUKSESSHISTORIER
Sykkel-VM til Bergen
Et statusløft for sykling i alle former
Torsdag kunne Det internasjonale sykkelforbundet meddele at Bergen blir arrangørby i 2017. Dette gir potensiale til et enormt nasjonalt sykkelløft!

I Norge har vi sterke tradisjoner på at topp og bredde går hånd i hånd i idretten. På samme måte vil et VM-arrangement i Bergen gi sykkelen et enormt statusløft - også utenfor idretten! VM-forberedelsene vil skape økt sykkelinteresse hos både barn og voksne i by og land. Nasjonalt og lokalt vil vi høyst sannsynlig få et markant løft i antallet som sykler til skole, jobb, for trening - og for fornøyelsens skyld. 
Medgangsbølgen bør vi utnytte og skape et felles løft som også de som ikke sykler i dag kan identifisere seg med.

Vi er alle inneforstått med sammenenhengen mellom sykling som aktivitet og helseeffekten det gir oss. Med sykkelen gir oss så mye mer;

Det er en av verdens mest utbredte og effektive transportformer
Den er en null-utslippsfarkost, mer miljøvennlig kan det ikke bli 
Den er ekstremt arealeffektiv ift til parkering og plass på veinett
Den har usedvanlig bredt brukerperspektiv, både 5-åringer og 90-åringer sykler 
Den er kostnadsmessig svært attraktiv med lave innkjøps- og vedlikeholdskostnader.

Begrepet "alle kan sykle" er nesten uangripelig.
Men realiteten er at svært mange ikke VIL sykle. Mange vil nok kalle dette for latskap, men undersøkelser viser at det skyldes mangel på kunnskap! Myter om at det er farlig, vanskelig, langt og tungt florerer og får som oftest stå uimotsagt. Nå trenger vi kampanjer som forteller folk at sykkel er smart, enkelt, komfortabelt. Et godt eksempel er Stavanger kommune som forteller oss at "Å sykle 5 kilometer tar 15 minutter, hvor langt har du til jobben?" 

Jeg håper Sykkel-VM i Bergen kan bli en trendsetter og identitetskaper som gir sykkelen et statusløft slik at den blir et transportalternativ for flere! 

Klarer vi det så blir VM-uka i Bergen september 2017 ren bonus, effektene av å arrangere VM har gjort oss alle til vinnere allerede før VM er i gang!  

Jeg har slått opp paraplyen til ære for Bergen, stå på!
Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Personvernerklæring
Utviklet av Netpower