SUKSESSHISTORIER
Kaffe, røyk og el-sykkel
Trenger det å gå så fort, da?
I et land med kultur for aktivitet med konstant makspuls finnes det også folk som er mer bedagelig anlagt. Erik er en sånn. Han møter en halvtime for tidlig på jobb for å unngå kø på motorveien. Han er en bilist som drikker kaffe og tar seg en røyk hver morgen på vei til jobb, og sånn har det alltid vært. Han gjør det han har lyst til og nå vil han sykle til jobb.

Erik er ingen idrettsmann og har ikke tenkt å bli det. Han er 54 år og vil helst bare sykle til og fra jobb og sykkelshorts er uaktuelt. Han foretrekker å sykle uten hjelm også. Sånn er det.

Erik synes at damene på gammeldags sykkel i København, som sklir gjennom stredene på vei til jobb iført sommerkjole, er flotte å se på. Det trenger ikke gå så fryktelig fort.

Hvis det er sånn at man må kle seg som en toppidrettsutøver for å sykle litt frem og tilbake mellom Stavanger og Sandnes, så gidder han ikke. Og er det nå egentlig sånn at man trenger å sykle hver dag? Det er det vel ikke.

Nå har Erik fått seg el-sykkel. Og kan fremdeles unne seg en kopp kaffe og en røyk på vei til jobb. Er ikke det helt ok, da?
Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Personvernerklæring
Utviklet av Netpower