TIPS
Kom i form!
Her er noen tips som får deg raskere i rute.
Våren er her og klokka er innstilt på sommerhalvåret, men hvordan er det med formen? Et lurt råd er å variere mellom forskjellige typer intervaller og rolige restitusjonsturer. Intervaller kan eksempelvis bestå av 8x4 minutter bakkedrag, 10x3 minutters terskeltrening eller den intensive formen ved navn 30-15 der man gir alt i 30 sekunder etterfulgt av en 15 sekunders pause. Dette gjentas i ti minutter, med to til tre gangers repetisjon. Denne treningsformen har en merkbar effekt på oksygenopptaket.

Man bør også være varsom med å begynne for hardt. Om enn fristende å trå til skikkelig når vårlufta fyller oss med energi, er det fort gjort å ende med overbelastning og muskelskader etter en rolig vintersesong. Muskulaturen må også få tid til å tilpasse seg utstyret slik at man unngår skader.

Er man i tvil om riktig innfallsvinkel til god trening i starten, så legg på minnet at alle gode ting er tre. Ikke la det gå mer enn tre dager uten trening, tren minst tre dager i uken og ikke tren mer enn tre dager på rad. Vær varsom med trening om man er syk. Vond hals og tett nese er ingen fare, men har man symptomer i lunger eller verking i kroppen så lar man treningen vente. Når man vender tilbake til trening etter sykdom er det lurt å trene rolig i én uke, slik at man forhindrer ny oppblomstring og unødig belastning.
Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Personvernerklæring
Utviklet av Netpower