TIPS
Kjøpe ny sykkel?
Hvor kjøper jeg, hva ser jeg etter og hva skal jeg forvente?

Oppsummert: Vi anbefaler å handle i en sykkelbutikk nær deg! Der er det sykkelkunnskap, lokalkunnskap, godt utvalg og du er velkommen tilbake! En butikk med eget verksted vet at du som kjøper kommer tilbake med sykkelen for service eller reparasjon, det gjør at produktet du tilbys holder mål - uansett prisklasse.

Å selge sykler innebærer ansvar, for at sykkel er montert og justert i henhold til sikkerhetsmessige krav.  hver sykkelbutikks naturlige standard.
Ved siden av sikkerhetsmessige krav så er det viktig at kunden får sykkelen som passer behovs og størrelsesmessig, uavhengig av budsjettramme og personlig smak. En riktig oppsatt sykkel er av stor betydning for brukerglede og trygghet. Har du funnet en rammestørrelse som passer deg så kan du finjustere komfort og sykkelopplevelse. Kanskje skal styre og sete justeres, eller muligens byttes for passe ditt behov?

Her er en sjekkliste som du kan bruke i jakten på rett sykkel og leverandør:
1. Lar butikken deg prøve et par ulike sykler?
2. Får du tilbud om gratis førstegangsservice?
3. Har butikken eget verksted og tilgang på deler til din sykkel?
4. Butikken kan tilpasse og justere etter dine behov og ønsker?
5. Butikken leverer sykkelen din ferdig montert og i forskriftsmessig stand.

Oppfordring:
Skulle du velge å kjøpe en umontert sykkel så vær ekstra nøye med montering, det handler om din sikkerhet. Gjerne be et sykkelverkted om å gjøre dette for deg.
En 85% ferdigmontert sykkel med 15% feilmontering fra deg blir en 100% utrygg sykkel!
Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Personvernerklæring
Utviklet av Netpower