De var spesielt inviterte for å markere den nye snarveien for gående, syklister og busser over E39 mellom Statoil øst og Vassbotn på vestsiden" /> Sykkelløftet
NYHETER
150 syklister på broåpning
De var spesielt inviterte for å markere den nye snarveien for gående, syklister og busser over E39 mellom Statoil øst og Vassbotn på vestsiden

- Dette er en gledens dag, jublet fylkesordfører Janne Johnsen da hun 21.08 åpnet broen og inviterte like godt Stavangerordfører Christine Sagen Helgø med til å klippe det røde silkebåndet. Johnsen inviterte og oppfordret folk til å velge sykkel og kollektivt for fremtiden.

- Denne kollektivbroen vil bedre forholdene og gi prioritet til syklende og busser. Det er 40.000 arbeidsplasser på Forus nå, innen få år vil det være 90.000 på jobb her, sier Johnsen, som er opptatt av å gjøre det attraktivt med bedre forhold for syklende, kollektivreisende og de som går.

Stavangerordfører Christine Sagen Helgø syklet selv til Forus for å prøve broen, og hun påpekte tre gode ting med å sykle. – Det gir god trim, det er bærekraftig og bra for miljøet, og de som sykler sitter ikke i kø, sier den sporty Stavangerordføreren. NRK har mer om åpningen HER

For Sykkelløftet er det viktig å feire alle tiltak som fremmer hverdagssykling. Vi er derfor veldig glade for at Forus Næringspark ville være med på å invitere til storstilt åpning. Takk til alle de 150 syklister som tok i mot invitasjonen og stilte opp for å markere at sykkelprioriterte vegløsninger er viktige!


Kollektivbroen har kostet 140 millioner kroner og strekker seg 202 meter over E39 på grensen mellom Stavanger og Sandnes. Det er kun gående, syklende og kollektivtrafikk som får bruke broen, som har navnet Vassbotn bro.
Broen er finansiert av Rogaland fylkeskommune, Forus Næringspark/Utvikling og det er Statens Vegvesen som har vært prosjektleder for utbyggingen der blant annet Skanska har hatt en sentral rolle.

Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Utviklet av Netpower