NYHETER
10 grunner til å kjøre elsykkel
Lurer du på om du skal prøve en elsykkel?

Har du først prøvd det, starter en ny tidsregning. Før og etter elsykkelens inntog. Her er ti grunner til at elsykkel er en god idé.


1. Elsykkel er raskt.

På turer opp til rundt fem kilometer i og rundt sentrumsområdene i Stavanger og Sandnes, slår du i de fleste tilfeller bil. For selv om du ikke holder med enn 25 km/t i snitt, slipper du mye kø, du kan ta mange snarveier og det er enkelt og raskt å finne parkering. I rushtiden til og fra Forus, kan du nok forsere minst én mil like kjapt som med bil.


2. Elsykkel er forutsigbart.

Det er ikke køer for syklister. Du vil bruke like lang tid til og fra jobb hver dag. Du slipper altså stress og du slipper å beregne ekstra god tid for ikke å risikere å komme for seint.


3. Elsykkel er billig.

Dersom du bruker elsykkelen din i minst to-tre år fram og tilbake til jobb, er det rimeligere enn buss og mye billigere enn bil.


4. Elsykkel er renslig.

Du blir ikke svett på en elsykkel (med mindre du virkelig trår til) og de fleste har også en godt lukket kjedekasse og gode skjermer. Dermed kan du sykle i dress, skjorte og finsko – uten å føle deg gjennomvåt og uten å risikere å bli skitten.


5. Elsykkel er frihet.

Med mindre det plasker ned, er det en fantastisk start på dagen å kjenne vinden i håret og morgenduggen i ansiktet. Og har du anledning til å sykle gjennom våre mange flotte turområder til jobb, blir opplevelsen ekstra flott.


6. Elsykkel er trim.

Når du sykler på elsykkel, er det ingen treningsøkt. Det er først og fremst et transportmiddel. Men elmotoren hjelper deg bare. Du må trå selv – og over 25 kilometer i timen trår du helt for egen maskin. Dermed får du litt trim også. Sammenlign det gjerne med å gå en tur.


7. Elsykkel er stilig.

Det er en sannhet med modifikasjoner, men de flotteste elsyklene er i dag elegante city bikes – i motsetning til de eldste variantene som mer ligner noe fra Reodor Felgens verksted.


8. Elsykkel er miljøvennlig.

Ingen andre motoriserte transportmiddel har mindre utslipp enn en elsykkel. På en beskjeden ladning på de beste elsyklene, kan du sykle 10 til 20 mil. Ganske utrolig i grunn at det er momsfritak på elbiler, men ikke på elsykler.


9. Elsykkel er trendy.

Flere og flere kjøper elsykkel. Det er blitt mote, særlig her i Rogaland hvor du kan sykle store deler av året. Så kjøper du elsykkel, viser du at du følger med i tiden og vet hva som gjelder.


10. Elsykkel er godfølelse.

Kall den gjerne barnslig, men det er ingenting som er herligere enn å knuse kondomdresstyper på karbonsykler opp bakkene på vei hjem fra jobb. De er jo så på felgen at de ikke en gang oppdager at du har elektrisk dop i pedalene.

Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Utviklet av Netpower